Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران با اشاره به هزینه سبد معیشت کارگران گفت: از دولت انتظار داریم هر چه سریعتر جلسه شورای عالی کار را برگزارتا برای دستمزد تصمیم گیری شود. - اخبار اقتصادی -

ناصر چمنی، عضو هیأت مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره هزینه سبد معیشت کارگران گفت: رقمی که برای سبد معیشت تعیین شده است, رقم اصلی سبد معیشت نیست،اگر هزینه اجاره بها, آموزش, درمان به هزینه سبد معیشت افزوده می‌شد،هزینه سبد معیشت بیشتر از 8میلیون تومان می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد:با توجه به اینکه مقام معظم رهبری برای سال 99 و دستمزد آن ورود کردند, به نظر می رسید که وزارت کار با برنامه ریزی دقیق‌تر و حساب شده تر برای تعیین دستمزد سال 1400 برنامه ریزی کند, اما متأُسفانه برای اولین بار است که حدود 10روز از اسفند ماه گذشته است و هنوز بحث شورای عالی کار برای ورود به بحث دستمزد 1400آغاز نشده است. رقم سبد معیشت تعیین شد تا شرکای اجتماعی بتوانند به بحث دستمزد سال آینده ورود کنند.

 چمنی بیان کرد:انتظار می رود که در هفته جاری حتماً‌جلسه شورای عالی کار برای ورود به دستمزد آغاز به کار کند. اگر امسال هم جلسه شورای عالی کار تشکیل نشود, ورود به بحث دستمزد برای سال آینده بسیار حساس است.

عضو هیأت مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران گفت:اگر درباره افزایش دستمزد منطقی فکر کنیم, باید 100درصد افزایش دستمزد برای سال آینده داشته باشیم, اما در کنار این مسئله قانون کار داریم. مطابق ماده 41 قانون کار, دستمزد باید بر اساس ماده 41قانون کار و تأمین سبد معیشت کارگران تعیین شود.

وی اظهار داشت: قانون کار راهکارهای افزایش دستمزد را مطابق تورم اعلامی از سوی مراجع رسمی و معیشت کارگران اعلام کرده است. درحال حاضر سبد معیشت حدود 6میلیون و 895هزار تومان تعیین شد.انتظار می رود دولت یکبار برای همیشه نگاه کارفرمایی خود را کنار بگذارد و با توجه به افزایش هزینه ها در سال جاری, رقم دستمزد را به گونه ای تعیین کند که کارگران با مشکل مواجه نشوند.

 چمنی بیان کرد:باید راهکاری از سوی شورای عالی کار مشخص شود تا عقب ماندگی مزدی طی سال های گذشته جبران شود,فاصله ای که بین سبد معیشت و خط فقر به وجود آمده است, به تناسب باید جبران شود تا در چند سال آینده بتوانیم,این فاصله را پر کنیم.

 وی با بیان اینکه انتظار جامعه42میلیون نفری کارگران این است که دستمزد به گونه ای تعیین شود که جوابگوی هزینه های زندگی باشد گفت: متأسفانه تعیین دستمزد در شورای عالی کار فقط برای کارگران نیست. دستمزدی که در شورای عالی کار تعیین می شود به دستمزد بازنشستگان تأمین اجتماعی گره خورده است. در هیچ کجای قانون نیامده است که دستمزدی که تعیین می شود برای بازنشستگان هم باشد, اما در عمل چنین اتفاقی می افتد.

 این فعال کارگری گفت: با احتساب بازنشستگان حدود 48میلیون نفر منتظر تعیین دستمزد منطقی هستند. امیدواریم دستمزدی تعیین شود که ما شرمنده کارگران نشویم. 

 نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: همه موارد را اگر در یک جمله خلاصه کنیم, نشان دهنده طبقاتی شدن کشور است. در حال حاضر اختلاف طبقاتی بین کارگران و مدیران زیاد شده است. متأسفانه طبقه متوسط از بین رفته است. کارگران هستند که طبقات زیرخط فقر هستند یا مدیران هستند که در بهترین خط رفاه هستند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار حقوق و دستمزد اخبار حقوق و دستمزد هزینه سبد معیشت شورای عالی کار معیشت کارگران تعیین دستمزد سال آینده قانون کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۶۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار تکلیف کارگران را روشن کرد/ حداقل دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، صولت مرتضوی، وزیر کار گفت: حداقل حقوق و دستمزد کارگران در شورای عالی کار به تصویب رسیده است.

او افزود: تغییر جدیدی نداریم و برای سال آینده تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد. اصل سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران تحت هیچ شرایطی حذف نمی‌شود.

ایسنا در گزارشی نوشت: صولت مرتضوی در حاشیه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره اصلاح حقوق کارگران، اظهار کرد: چه کسی گفته سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ تحت هیچ شرایطی سه‌جانبه‌گرایی حذف نمی‌شود. موضوعی را نمایندگان کارگران مطرح می‌کردند که اساساً در طول دوران، جانب کارفرمایان از سوی شورای عالی کار گرفته می‌شود و ما گفتیم به خاطر اینکه چنین شبهه‌ای پیش نیاید، خیلی بهتر است که کار را به مجلس بسپاریم که نمایندگان آحاد مردم آنجا حضور دارند و تعداد قابل‌توجهی از نمایندگان نیز کارگر هستند و راحت‌تر می‌توانند نیازها را بررسی کنند.
وی افزود: در جلسه قبل گفتم که در روز کارگر برخی نمایندگان کارگران از رئیس‌جمهوری درخواست کردند وزیر کار از پیشنهادی که داده است عدول کند. رئیس‌جمهوری به من اشاره‌ای کرد که آن را دستور تلقی کردم و موضوع اصلاح ماده ۴۱ قانون کار را از دستور کار خارج کردیم.
وزیر کار تاکید کرد: حداقل حقوق و دستمزد را در شورای عالی کار تصویب کردیم و تغییری در حداقل حقوق و دستمزد ایجاد نمی‌شود و برای سال آینده تصمیمات لازم اتخاذ می‌شود.
وی با بیان اینکه حقوق بازنشستگان کشوری طبق قانون افزایش یافت، ادامه داد: برای بازنشستگان تامین اجتماعی هم براساس مصوبه شورای عالی کار، ابلاغ و احکام اصلاح شدند و از این ماه به مرور پرداخت خواهند شد.
مرتضوی با اشاره به اقدامات وزارت کار برای ایجاد اشتغال، گفت: سال قبل حدود ۳۰۰ هزار کارجو در سامانه مربوطه ثبت‌نام کردند که تعداد قابل‌توجهی از آنان با همین سامانه جذب بازار کار شدند. کارخانه‌ها و کارفرمایان هم در آن سامانه ثبت‌نام کردند که متأسفانه متناسب با نیاز آنان نتوانستیم کارگران را هدایت کنیم و کارگران نخواستند که در آن مشاغل حضور پیدا کنند. امسال هدف‌گذاری افزایش یافته است و روی ۴۰۰ هزار نفر هدف‌گذاری کردیم که امیدواریم بتوانیم آن را محقق کنیم.
وی با تاکید بر اینکه سیاست دولت این است که طرح کالابرگ تداوم پیدا کند، یادآور شد: لازم است ارزیابی مقدماتی از عملکرد سه‌ماهه داشته باشیم و گردش کاری را تنظیم کنیم و حتماً در مراجع تصمیم‌گیری بررسی شود. آنچه من اطلاع دارم این است که سیاست دولت به طور اجمالی تداوم این طرح است.

مرتضوی همچنین دهک‌بندی‌های یارانه را قابل‌اصلاح دانست و اظهار کرد: سامانه‌ «پایگاه رفاه ایرانیان» شاخص‌هایی برای دهک‌بندی‌ها تعریف کرده است و امکان دارد کسی از دهک چهار به دهک پنج ارتقا یابد و بالعکس. این سامانه همواره قابل بروزرسانی است. هر شش ماه یکبار بازآفرینی می‌شود و دهک‌بندی‌ها اصلاح می‌شود. اگر کسی به دهک‌بندی اعتراض دارد می‌تواند از طریق سامانه‌های متعدد این اقدام را انجام دهد تا نتایج بررسی به وی اعلام شود.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904326

دیگر خبرها

  • چگونه طرح جنجال‌برانگیز دستمزد منتفی شد؟
  • وزیر کار تکلیف کارگران را روشن کرد/ حداقل دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • واگذاری «تعیین دستمزد کارگران» به مجلس منتفی شد
  • واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس منتفی شد
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟ وزیر کار تکلیف را روشن کرد
  • واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس منتفی شد | دولت بر رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران تاکید دارد
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • واگذاری «تعیین دستمزد کارگران» به مجلس منتفی شد
  • عقب‌نشینی وزارت کار از تغییر لایحه تعیین دستمزد کارگران
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد